nuffnang ads

Sabtu, 12 September 2015

Secret Correa MultifungsiTekanan Darah Tinggi di Malaysia
Tekanan darah tinggi (hipertensi) kadang-kala digelar “pembunuh senyap” kerana tidak menunjukkan apa-apa simptom pada peringkat awal tetapi menyebabkan bilangan kematian yang tinggi di kalangan rakyat Malaysia dan juga di seluruh dunia.
Ini dengan secara tidak langsung menunjukkan cara hidup di bandar dan di desa tidak banyak perbezaan di samping faktor genetik juga berkemungkinan memainkan peranan yang besar.
Darah tinggi adalah penyebab utama penyakit serangan jantung (heart attack) lemah jantung (heart failure), kegagalan buah pinggang dan buta. Mujurlah penyakit ini senang dikesan dan boleh dikawal dengan menukar gaya hidup dan pengubatan.
Apa itu tekanan darah tinggi?
Arteri seperti hos yang membawa darah dari jantung anda ke bahagian lain badan anda. Jika terdapat satu gumpalan di dalam hos, ia akan meningkatkan tekanan meningkat. Tekanan darah tinggi (juga memanggil high blood presure) berlaku apabila gerakan-gerakan darah anda melalui arteri anda di satu tekanan lebih tinggi daripada normal.
Apakah itu tekanan darah normal?
Nilai normal tekanan darah seseorang dengan ukuran tinggi badan, berat badan, keaktifan normal dan kesihatan secara umum adalah pada ukuran 120/80 mmHG. Dalam aktiviti seharian, tekanan darah normalnya adalah dalam lingkungan stabil. Tetapi secara umum, angka pemeriksaan tekanan darah menurun saat tidur dan meningkat di waktu anda aktif atau berolahraga.
JALANI KEHIDUPAN ANDA DENGAN GAYA HIDUP SIHAT
Kurangkan berat badan anda / OBESITI dengan losyen kurus sejuk SECRET CORREA.
Wassap segera
📲+60168292303

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Takkan baca jer? Komen la sikit.